046 Μέσα στα πλαίσια κυνηγετικής παιδείας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας πραγματοποίησε και διοργάνωσε το Σάββατο 31 Μαρτίου και τη Κυριακή 1 Απριλίου 2012 εκδηλώσεις κυνοφιλικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα στη κατάμεστη αίθουσα του Κυνηγετικού Συλλόγου μίλησαν και αναφέρθηκαν για τη σωστή εκτροφή, εκμετάλλευση και διαχείριση των κυνηγετικών σκύλων ράτσας πόιντερ και σέττερ.

Ομιλητές ήταν διακεκριμένοι εκτροφείς και διεθνείς κριτές, οι κ.κ. Ντούλος Διονύσιος, Κατσαρός Νικόλαος, Λεβαντίνος Αλέξαντρος, και Λιάσκος Δημήτριος, οι οποίοι στο τέλος απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων συναδέλφων κυνηγών.

Την Κυριακή το πρωί έως και αργά το μεσημέρι κοντά στη περιοχή της Αγίας Τριάδας – Θερμοπυλών, έγινε παρουσίαση και επίδειξη κυνηγετικών ικανοτήτων από σκύλους που παρουσίασαν στους κριτές κυνηγοί όχι μόνο από την περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές ήταν πάλι αρκετές όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Δημιουργήθηκαν τέσσερα τερρέν όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και να αξιολογηθούν περίπου εκατό σκύλοι.
Για όλα τα σκυλιά έγινε προφορική αξιολόγηση από τους κριτές και δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες.
Υπήρχαν πολλά περιοδικά που κάλυψαν τις εκδηλώσεις καθώς, περίπτερα ξηρών τροφών για σκύλους, όπου και μοίρασαν σε αρκετούς συμμετέχοντες δωρεάν τροφές. Για όλους τους διαγωνιζόμενους και παρευρισκόμενους υπήρχε υπαίθριο αναψυκτήριο με ψησταριές που ο καθένας μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

Πιστεύουμε πως τέτοιες δραστηριότητες βοηθούν τους συναδέλφους κυνηγούς να έχουν καλύτερη αντίληψη όλων όσων τους αφορούν έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα αναπτύσσοντας μια αρμονική σχέση με το περιβάλλον.