Μέσα στα πλαίσια κυνηγετικής παιδείας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας σε συνεργασία με το περιοδικό ¨Κυνηγός και Φύση¨, πραγματοποίησε και διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2011 εκδηλώσεις κυνοφιλικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα στη κατάμεστη αίθουσα του Κυνηγετικού Συλλόγου σε πρώτη φάση έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Παπαχρήστο Αθανάσιο και τον εκδότη του περιοδικού κ. Κακαβούλη Λευτέρη για θέματα που άπτουν τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, τους Σύλλογους, την εκτροφή και την απελευθερώση ορεινής πέρδικας από το εκτροφείο θηραμάτων του Καρπενησίου ,για λογαριασμό του δικού μας συλλόγου, και όλα όσα αφορούν και προγραμματίζονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε σχέση με τις διαφοροποιήσεις που πρόκειται να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την κυνηγετική δραστηριότητα.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι κκ. Πετρόχειλος Θωμάς (εκτροφέας-εκπαιδευτής και κριτής αγώνων πόιντερ-σέττερ) και Παπακωνσταντίνου Δημήτριος(κριτής πόιντερ-σέττερ), όπου αναφέρθηκαν για την σωστή εκτροφή ,εκμετάλλευση και διαχείριση των παραπάνω κυνηγετικών σκύλων. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση η οποία προέκυψε από τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη οι, κκ. Καρακάτζας Αθ. και Σανίδας Ηλίας Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας, ο κ.Χατζιώτης Χρήστος συγγραφέας, Μεγαγιάννης Δ. κριτής Πόιντερ –σέττερ, Λίασκος Δ. εκτροφέας εκπαιδευτής, Νικολακόπουλος Γ. εκτροφέας- , Κατσαρός Ν. εκτροφέας- εκπ/της, Βάρσος Γιάννης εκτροφέας- εκπ/τής.

Την Κυριακή το πρωί έως και το απόγευμα κοντά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας –Θερμοπυλών , έγινε παρουσίαση και επίδειξη κυνηγετικών ικανοτήτων από σκύλους που παρουσίασαν κυνηγοί όχι μόνο από την Λαμία αλλά και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Οι συμμετοχές ήταν τόσο πολλές που μας ξάφνιασαν ευχάριστα όλους μας.
Δημιουργήθηκαν τέσσερα τερρέν, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν όλοι οι σκύλοι, (17-18 ζευγάρια σκύλων συμμετείχαν στο καθένα τερρέν ), από τους κριτές . Στα τρία πρώτα παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν σκύλοι πόιντερ –σέττερ από τους κκ. Μεγαγιάννη, Πετρόχειλο, Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα, και στο τέταρτο συμμετείχαν ηπειρωτικές φυλές με κριτή τον κ. Λιάσκο.

Για όλα τα σκυλιά υπήρχε προφορική αξιολόγηση από τους κριτές και αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα για αυτά που διακρίθηκαν ιδιαίτερα.
Για όλους τους διαγωνιζόμενους και παρευρισκόμενους υπήρχε υπαίθριο αναψυκτήριο και ψησταριές που τους εξυπηρετούσαν συνεχώς και αφιλοκερδώς δηλώνοντας ακόμη μια φορά τη σημαίνει Ρουμελιώτικη φιλοξενία.

Ο Κ.Σ.Λαμίας οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τα καταστήματα( των κκ. Θάνου Γιώργου, Τόλια Γιώργου, Βεράκη Κώστα, Γιαννούτσο Βαγγέλη, Αναστασίου Μπάμπη, Κατσιμάνη Γιάννη, Συρράκη Θανάση ) τα οποία πρόσφεραν αρκετά δώρα στο τέλος της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τον Ντινόπουλο Πάνο για τις πίτσες και σάντουιτς που διέθεσε το κατάστημάτου που βρίσκεται στην Άμπλιανη.

Υπήρχαν ακόμη περίπτερα των ξηρών τροφών για σκύλους των BELCADO ,ALLEVA, TOP PROFECIONAL που μοίρασαν και αυτές δωρεάν τροφές.
Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες κινηματογραφήθηκαν από τους κυρίους Καραγιάννη Αντρέα και Μουσούλη Πετρο και σε λίγο χρονικό διάστημα τα CD θα βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου μας.

Πιστεύουμε πως τέτοιες δραστηριότητες βοηθούν τους συναδέλφους κυνηγούς να έχουν καλύτερη αντίληψη όλων όσων τους αφορούν έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα αναπτύσσοντας μια αρμονική σχέση με το περιβάλλoν.