ΜΠΕΚΑΤΣΑ Το πουλί που αγαπιέται από πολλούς λαούς σε πολλές ηπείρους και  του αρέσει να ταξιδεύει συνέχεια λόγο της αποδημίας.

Ανήκει στην τάξη των καλοβατίκων και της οικογένειας των σκολοπακίδων. Ζει στα δάση όπου και το βράδυ αναζητά την τροφή του.

Το μήκος της φτάνει τα 25-30 εκ.οι φτερούγες της είναι πλατιές με αποτέλεσμα να την βοηθούν πολύ στο πέταγμα αλλά και στους ελιγμούς. Είναι περιζήτητο κυνήγι γιατί το κρέας της είναι πολύ νόστιμο.

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που λόγω ενστίκτου αρχίζουν να μεταναστεύουν προς νότιες περιοχές. Τα μικρά τους που έχουν  ήδη γεννηθεί σε ηλικία 2 μηνών είναι έτοιμα να ταξιδέψουν. Συνήθως ταξιδεύει νύχτα με πτήσεις 300-400 χιλιομέτρωνκαι με ταχύτητα περίπου 60 χμ. . Οι απώλειες όταν ταξιδεύει είναι αρκετές και κυρίως λόγω των κακών συνθηκών.

Όσο μοναχικό πουλί και αν είναι πάντοτε ζει μέσα στους κινδύνους σε όλες τις φάσεις της ζωής της και, κατά την εποχή του ζευγαρώματος και κατά την φωλεοποίηση και όταν μεταναστεύει. Εχθρούς  έχει την αλεπού την νυφίτσα που καταστρέφει τα αυγά και τα μικρά , το κουνάβι το γεράκι , τον μπούφο κ.λ.π..

 

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε νέα του Συλλόγου , εγγραφείτε στην παρακάτω φόρμα συμπληρώνοντας το email σας!