ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ (Ασύμβατες δραστηριότητες)

//ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ (Ασύμβατες δραστηριότητες)

γράφει ο Βαγγέλης Ρίζος

 

Ήρθε επιτέλους η εποχή που η τσίχλα,(η άγια τσίχλα κατά τους κυνηγούς), άρχισε να κυκλοφορεί στα ελαιόδεντρα της περιοχής μας. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες συγκομιδής του ελαιοκάρπου και το κλάδεμα των δέντρων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δικαιολογημένες προστριβές μεταξύ των αγροτών και των κυνηγών που ασκούν (στην ίδια περιοχή) την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

-Επειδή θεωρώ ασύμβατες δραστηριότητες τις αγροτικές εργασίες και την άσκηση του κυνηγίου (στην ίδια περιοχή), συμβουλεύω τους συναδέλφους κυνηγούς (για την αποφυγή ανεπιθύμητων ατυχημάτων), να απομακρύνονται από την περιοχή όταν διαπιστώνουν ότι εκτελούνται αγροτικές εργασίες. Στο κάτω-κάτω οι αγρότες είναι οι ιδιοκτήτες της γης κι΄ εμείς (οι κυνηγοί) είμαστε φιλοξενούμενοι στην ιδιοκτησία τους.

-Με την ευκαιρία θα αναφέρω ακόμη μια φορά,στους νέους κυρίως κυνηγούς, τις αποστάσεις που τα σκάγια καθίστανται επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

-Το ωφέλιμο βεληνεκές του λειόκαννου κυνηγετικού όπλου είναι η απόσταση που μπορούμε να καταβάλουμε το θήραμα (περίπου 35 έως 45 μέτρα. Το μέγιστο βεληνεκές (σε οριζόντια βολή) είναι η απόσταση που τα σκάγια μας παραμένουν επικίνδυνα για τους ανθρώπους (περίπου 150 έως 250 μέτρα).Σ’ αυτή τη μέγιστη απόσταση η διασπορά των σκαγιών (ανάλογα με το τσόκ) μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100 μέτρα._

-Έχοντας υπόψη τις παραπάνω αποστάσεις οι παλιοί κυνηγοί έλεγαν ότι τα σκάγια πάνε πολύ κοντά (35 έως 45 μέτρα) για να κάνουν δουλειά,και πολύ μακριά (150 έως 250 μέτρα) για να κάνουν ζημιά>.

Από | 2018-01-20T12:06:02+00:00 20/01/2018|Κατηγορίες: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ (Ασύμβατες δραστηριότητες)