Άρθρο του Βαγγέλη Ρίζου για την πρόσφατη απαγόρευση του Κυνηγιού

//Άρθρο του Βαγγέλη Ρίζου για την πρόσφατη απαγόρευση του Κυνηγιού

ΝEA ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ TΩN ΚΥΝΗΓΩΝ

Γράφει ο Βαγγέλης Ρίζος

—Η πρόσφατη προσωρινή απαγόρευση του κυνηγίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν από τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, αποτελεί μια νέα αντικυνηγετική και υποκριτική ενέργεια της πολιτείας για την τάχα – δήθεν ζημιά της πανίδας και του περιβάλλοντος,- Η νέα αυτή αναστολή του κυνηγίου μου θύμισε ένα δημοσιευμένο στο τοπικό τύπο άρθρο μου, σχετικό με την προηγούμενη (το 2009) αναστολή του κυνηγίου. Σ’ εκείνο το άρθρο είχα απευθύνει α) μια κριτική προς τα μέλη των προεδρείων των κυνηγετικών ορνανώσεων, β) ένα κάλεσμα προς τους συναδέλφους κυνηγούς γ) μια παράκληση στους Πολιτικούς της περιοχής μας και δ) ένα σχόλιο για τους απανταχού αντικυνηγούς.

—Μέχρι σήμερα όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν ανταποκρίθηκαν σε έναν από τους ρόλους του συνδικαλισμού, που είναι η συσπείρωση των μελών τους, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν δυναμικά, μαζικά/ υπεύθυνα και ενωτικά ΠΡΙΝ προκύψει κάποιο πρόβλημα, και όχι «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ».- Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται πληροφόρηση και αλληλοενημέρωση των κυνηγών, χρειάζεται και μια καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική των κυνηγετικών οργανώσεων.

—Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη, πως θα μπορούσαν τουλάχιστον οι περιφερειακές και τοπικές opγανώσεις  να κάνουν όλα τα παραπάνω όταν δεν διαθέτουν τα κατάλληλα «όπλα». – Όταν δεν διαθέτουν ούτε ένα μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης, Ούτε ένα ένθετο – έστω κάθε «βδομάδα – σε μια τοπική εφημερίδα.- Μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την κυνηγετική δραστηριότητα και την φύση.- «Εργαλεία» με τα οποία θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν ότι για την διατήρηση της κυνηγετικής δραστηριότητας είναι αποφασισμένοι, να Τιμωρήσουν αυτούς που επιβουλεύονται την απαγόρευσή της.

—Έχοντας όμως υπόψη ότι ποτέ δεν είναι αργά, καλώ τα μέλη των προεδρείων των κυνηγετικών οργανώσεων να κινητοποιηθούν και τους συναδέλφους κυνηγούς, να σταθούν στο πλευρό τους, και να βρίσκονται σε εγρήγορση για να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, όταν (και αν) δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

—Παράλληλα παρακαλώ τους βουλευτές του νομού και γενικά τους Πολιτικούς της περιοχής, να στηρίξουν (ασκώντας την επιρροή τους) τις ενέργειες των κυνηγετικών οργανώσεων ώστε να μήν απαγορευτεί το κυνήγι μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

— Mε την «ευκαιρία θέλω να υπενθυμίσω σ’ αυτούς που προσπαθούν να μας αλλάξουν τον τρόπο ζωής που επιλέξαμε, ότι η κυνηγετική δραστηριότητα εκτός από επιστημονικά συμβατή με το περιβάλλον είναι, και κοινωνικά αποδεκτή, αφού ασκείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και μάλιστα με πιο ελαστική νομοθεσία από τη δική μας. Επίσης τους διαβεβαιώνω, ότι οι σωστοί κυνηγοί σέβονται, Φροντίζουν και αγαπάνε τη φύση. Θέλουν να την βιώνουν, να την περπατάνε και να την ψάχνουν με το δικό τους τρόπο. Με τον τρόπο που την έψαχναν οι πατεράδες τους, οι παππούδες τους και οι πρόγονοί τους και όλοι τους καμάρωναν για το θάρρος τους και την παλικαριά τους.

Από | 2013-12-12T19:07:22+00:00 12/12/2013|Κατηγορίες: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ|0 Σχόλια