Σε δημόσια διαβούλευση καλεί η Ε.Ε. τους πολίτες για τον έλεγχο της κατοχής – διακίνησης – εμπορίας πυροβόλων όπλων.
Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή έως της 17 Ιουνίου 2014 και γίνεται για την «Μείωση των επιβλαβών συνεπειών από την εγκληματική χρήση πυροβόλων όπλων στην ΕΕ» όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στην κεφαλίδα έναρξης της.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της διαβούλευσης διαβάζουμε ότι: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ζητήσει τη γνώμη των πολιτών και των ενδιαφερόμενων φορέων για το είδος της δράσης που είναι αναγκαίο να αναληφθεί σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να περιοριστεί η απειλή που συνιστούν τα πυροβόλα όπλα για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη ανακοίνωσης που πρόκειται να εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του έτους, καθώς και για πιθανές νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον.” Μια πρόταση που κατ’ αρχάς φαντάζει αγαθή.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση όμως βλέπουμε ότι ήδη από την δεύτερη παράγραφο κατευθύνει τον κόσμο που δεν έχει επαφή ή ιδιαίτερη γνώση με την οπλοκατοχή σε οπλοφοβική στάση λέγοντας: “Τα πυροβόλα όπλα αποτελούν σύνηθες μέσο σοβαρών εγκλημάτων, τρομοκρατικών χτυπημάτων και παράνομων αγορών. Πιστόλια και παρόμοια όπλα κατασκευάζονται συνήθως νόμιμα, μπορούν όμως να παραμένουν δραστικά για δεκαετίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγκληματικούς σκοπούς με τρομερές συνέπειες…”

Ραβδωτό Τρίκαννο. Απαγορευμένος καρπός για εμάς, προνόμιο για τους λοιπούς Ευρωπαίους.

Αν τώρα μαζί με τα παραπάνω λάβουμε υπόψη ότι και στις ΗΠΑ προωθείτε παράλληλα μια αντίστοιχη προσπάθεια αφοπλισμού, μόνο να εφησυχάσουμε δεν μπορούμε.
Ήδη η Γαλλική Συνομοσπονδία κυνηγιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της με την οποία προτρέπει τους Γάλλους συναδέλφους σε εγρήγορση και συμμετοχή στην διαβούλευση. Η ανακοίνωση της Γαλλικής Συνομοσπονδίας έχει ως εξής: “Μια διαβούλευση είναι σε ισχύ μέχρι τις 17 Ιουνίου 2013, στην οποία είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλοι οι κυνηγοί για να μην δούμε νομοθετικά μετρά που θα πλήξουν το κυνήγι.

Η Εθνική Ομοσπονδία Κυνηγιού αφού μελέτησε προσεκτικά κάθε μια από τις 25 ερωτήσεις συστήνει να απαντάτε στις ερωτήσεις πάντα με την πρώτη από τις διαθέσιμες επιλογές (1).

Μην τους αφήσετε να μας επιτεθούν. Να κινητοποιηθούμε όλοι!!!

Αντίστοιχα πιστεύουμε ότι και εμείς σαν Έλληνες κυνηγοί θα πρέπει να μετέχουμε στην διαβούλευση και πάντα με το σκεπτικό ότι τα εγκλήματα τα οποία διατείνεται η Ε.Ε. ότι θέλει να περιορίσει δεν γίνονται με νόμιμα κυνηγετικά όπλα αλλά με παράνομα πολεμικά.

Επίσης καλά είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι “ΟΣΟ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΟΠΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ”

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ

Πηγές:
iHunt.gr-Σε διαβουλευση ο αφοπλισμος των κυνηγων
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=ReduceFirearmsRisk&lang=el
http://www.face.eu/member/full/france-federation-nationale-des-chasseurs-fnc
http://www.face.eu/about-us/resources/news/call-to-hunters-eu-firearms-public-consultation