Την Κυριακή 8/4/2012 και ώρα 11.00π.μ. δίπλα στο εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων που βρίσκεται στην περιοχή της Ροδωνιάς εγκαινιάστηκε η επέκταση του κλωβού εξοικείωσης πτερωτών και τριχωτών θηραμάτων , το οποίο και καλύπτει επιπλέον έκταση περίπου επτά στρεμμάτων.

Μεγάλος αριθμός από φίλους και συναδέλφους κυνηγούς παρακολούθησε τα εγκαίνια αλλά και την απελευθέρωση λαγών της Ομοσπονδίας στο χώρο του εκτροφείου. Το έργο αυτό είναι άλλο ένα έργο που έφερε σε αποπεράτωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε συνεργασία πάντα με τη Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας και δίνει ένα δυναμισμό ανάπτυξης στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο κυνηγετικός σύλλογος Λαμίας.

Στόχος του Συλλόγου είναι να εμπλουτίζονται όλες οι περιοχές με ενδημικό θήραμα, (τριχωτό ή φτερωτό ανεξάρτητα αν δεν το έχουν ανάγκη) αλλά και οι χώροι των εκτροφείων να γίνουν επισκέψιμοι μιας και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο περιβάλλοντας χώρος, από διάφορους φορείς και, γιατί όχι και από σχολεία. Απαραίτητο βέβαια είναι να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των λεωφορείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Σταικούρας Κ. πρώην Δ/ντης πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Σταυρογιάννης Ν. υποψήφιος και πρώην βουλευτής Ν.Φθιώτιδας, ο κ. Καρακάτζας Αθ. Περιφερειακός Σύμβουλος, κ.Μουστάκας Κ. Αντιδήμαρχος Δήμου Λαμίας, ο κ. Καραγιάννης Εμ. Αντιπρόεδρος Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Χαντζηνίκος Ευαγ. Δασολόγος Θηραματολόγος Κ.Σ.Ε και φυσικά ο εκπρόσωπος και πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος Ροδωνιάς που τόσα μας έχει προσφέρει, ο κ.Τζαβίδας Σ..

Για ακόμη μια φορά ο Κ.Σ.Λαμίας συμμετέχει και ολοκληρώνει μια δραστηριότητα που έχει ως κέρδος την απελευθέρωση θηραμάτων με στόχο τον εμπλουτισμό της άγριας πανίδας μας.