Δυστυχώς η λύσσα πλησιάζει επικίνδυνα στη «γειτονιά» μας, καθώς πλέον και στα Τρίκαλα ανιχνεύθηκε ο ιός σε γάτα που δάγκωσε γυναίκα η οποία και νοσηλεύεται.

Ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος και θα πρέπει να τον αποφύγουμε.

Ο Κ.Σ. Λαμίας προτρέπει τα μέλη του να προβούν σε ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό των σκύλων τους και να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για ύποπτα ήμερα ή άγρια ζώα που τυχόν θα συναντήσουν.

Ακολουθεί η δημοσίευση από την ΕΡΤ σχετικά με το θέμα.

Μία γυναίκα από το Παλαιόκαστρο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων από δάγκωμα γάτας, που διαπιστώθηκε ότι έφερε τον ιό της λύσσας.
Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να ακολουθήσει ειδική αγωγή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης της νόσου. Η γάτα που τη δάγκωσε βρέθηκε νεκρή.

Στο μεταξύ, στην Αγριελιά Τρικάλων βρέθηκε μία αλεπού που έφερε τη λύσσα. Σύμφωνα με κτηνιάτρους οι γάτες μεταφέρουν τη λύσσα, καθώς τις νυχτερινές ώρες έρχονται σε επαφή με αλεπούδες.

Υπενθυμίζεται. ότι πριν από καιρό είχε γίνει ειδική ημερίδα στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της οποίας οι κτηνίατροι είχαν συστήσει κυρίως τους κυνηγούν να εμβολιάζουν τα ζώα τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους.